СПА И БАСЕЙНИ

Разкрий тайната на истинската хармония в Zdravets Hotel Conf. & SPA Velingrad****

САУНА

Сауната е горещо и влажно помещение, облицовано с дърво, което се загрява до около 100°С чрез специални електрически или печки на дърва, в които са разположени вулканични камъни. Сухият и горещ въздух със специфичен аромат действа възстановяващо и укрепващо за организма, като провокира отделянето на токсини. Сауната е идеалното средство против ежедневния стрес и наднорменото тегло.

ТУРСКА БАНЯ

Турската баня е просторно помещение за напарване с мека и приглушена светлина. Подът и пейките се подгряват, а действието й върху тялото е преди всичко релаксиращо и успокояващо нервната система. Турската баня ефективно почиства и забавя стареенето на кожата, стимулира регенерацията на кожата и обмяната на веществата чрез дълбоко затопляне на мускулите и ставите. Препоръчително е да се избягва от хора със сърдечно-съдови заболявания и възпалявания на вътрешни органи.

ВОДНИ ПРОЦЕДУРИ И ТЕРАПИИ

Въздействията на температурните промени в тялото под влияние на по-хладната или по-топлата вода, химичния й състав и налягането на подемната сила водят до отпускане на цялата нервна система, повишат кръвообращението на тъканите и ускоряват лимфотока, с което се постига по-бързо отстраняване на отпадъчни вещества от мускулите и ставите след натоварване. Прилагат се предимно при обща отпадналост, променливи настроения, липса на апетит, склонност към повтарящи се инфекциозни заболявания и др.

ПАРНА БАНЯ

 

Парната баня е топло помещение с температура около 40-50°С и посредством парогенератор в помещението се впръсква пара. Въпреки високата влажност, в парната баня се диша лесно, защото парата не е суха и не гори дихателните пътища. Престоят в нея засилва имунната система, облекчава симптомите на артрит и ревматизмът, болки в ставите, напрежение в мускулите и подобрява обмяната на веществата. Порите се отварят и почистват, като се изхвърлят токсини, а тялото Ви ще се почувства отпочинало. Парната баня не е подходяща за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания и бременни жени.

ВИХРОВА БАНЯ

 

Тази вана съчетава благоприятното въздействие на водни струи, насочени към рефлекторните зони на цялото тяло, със здравословно влияние, което оказва богатата на минерали вода. Тонизиращият й ефект е гарантиран.

ВЪТРЕШЕН БАСЕЙН в хотел Здравец

ВЪТРЕШЕН БАСЕЙН

Вътрешният минерален басейн на Хотел Здравец 4* СПА е с полуолимпийски размери и дълбочина от 1.15 до 1.75 метра. Част е към СПА центъра на хотела и водата е с температури от 30 до 32 градуса целогодишно. Тя идва директно от един изворите в квартал Чепино с начална температура от около 40 градуса, не съдържа избистрящи вещества и е с изключително ефективни лечебни свойства. Влияе благоприятно върху дейността на нервната и сърдечно-съдовата система, облекчава заболяванията на дихателната система и регулира обмяната на веществата.

ВЪТРЕШЕН БАСЕЙН в хотел Здравец
ВЪНШЕН БАСЕЙН хотел Здравец

ВЪНШЕН БАСЕЙН

Откритият минерален басейн е на разположение на гостите в топлите дни през годината и е с дълбочина от 1.15 до 1.60 метра. В града с най-много слънчеви дни, може да се попечете на слънце около него, да изпиете любима напитка на летния бар до басейна или просто да се освежите в минералните лечебни води. Водата е с изключително ефективни лечебни свойства, съчетавайки възможностите на тези от Хисаря, Баня и Наречен. Нашата минерална вода е мека, не е с висока минерална концентрация и е приятна за кожата. За разлика от някои други топли извори, тя няма характерния дъх на сяра и е в режим на непрекъснат обмен.