fbpx

Спа Център

Новооткиритият СПА Център на на Хотел Здравец Уелнес и СПА Ви кани на СПА фиеста. Още с влизането ще усетите атмосфера на релакс и уют, които предразполагат да се отпуснете и насладите на опитните ръце на нашите масажисти. Ароматерапия и специален пилинг с кафе и мед ще ви накарат да се почувствате в далечния изток, калолечение с кал от Йордания, шоколадова и винена терапия за лице и тяло, лечебни програми, хидромасажна, арома и перлена вана, сауна, парна баня с лимон и мента, зала за Релакс с приятна музика, и още много процедури, които имат една единствена цел: Релакс и Здраве.

СПА СЪОРЪЖЕНИЯ

САУНА представлява горещо и влажно помещение облицовано с дърво. Загрява се до около 100 градуса. Подгряването става чрез специални електрически или печки на дърва, в които са разположени вулканични камъни. Те именно съхраняват и разпространяват топлината, но освен това имат много специфичен аромат. Сухият и горещ въздух в сауната действа възстановяващо и укрепващо за организма, като провокира отделянето на токсини. Сауната е идеалното средство против ежедневния стрес и наднорменото тегло. Ефектът на сауната е винаги положителен за организма.

ТУРСКА БАНЯ е просторно помещение за напарване с пейки,с красив дизайн, мека приглушена светлина, таван във формата на купол. Подът и пейките се подгряват. Действието на турска баня върху тялото е преди всичко релаксиращо. Така че най-важният ефект, който има е успокояване на нервната система. Турската баня ефективно почиства кожата, стимулира регенерацията на кожата и обмяната на веществата, забавя стареенето на кожата. Турската баня нежно, внимателно и дълбоко затопля мускулите и ставите. Така посещението помага да се отпуснете и има силно положително въздействие при възстановяване от контузия. Турската баня е най-щадяща от всички видове бани, но въпреки това трябва да се избягва от хора със сърдечно-съдови заболявания и възпалявания на вътрешни органи.

КАБИНЕТИ ЗА ВОДНИ ПРОЦЕДУРИ И ТЕРАПИИ – Всички водни процедури са много приятни. Въздействието им се дължи на температурата на водата, както и на бързата промяна на тази температура (топлинно въздействие), на водната струя, налягането на подемната сила на водата (механично въздействие), на химичния състав (химично въздействие), а също и на прибавките към водата. Подводен масаж и процедури дават многостранен резултат. Особено силно е изразен рефлекторният им ефект, тъй като се създава приятно усещане за физическо и психическо отпускане и общо подобряване на настроението. Температурните промени в тялото под влияние на по-хладната или по-топлата вода се отразяват върху цялата нервна система. Краткотрайните водни процедури – топли и студени, са възбуждащи, продължителните най-често водят до отпускане на нервната система. Водните масажи и процедури повишават общата устойчивост спрямо умората и значителните отклонения в температурата. В кожата и целия организъм се отделят активни вещества, които могат да доведат до повишена неспецифична закаленост, а това е твърде ценно.

Също така се повишат кръвообращението на тъканите и се ускорява лимфотока, с което се постига по-бързо отстранява на отпадъчни вещества от мускулите и ставите след натоварване. Подводният масаж и процедури се прилагат предимно за отморяване, при обща отпадналост, променливи настроения, както и при липса на апетит, склонност към повтарящи се инфекциозни заболявания и други. Резултатът от подводния масаж може да се повиши, ако към водата се прибавят различни препарати – соли, пенливи вещества, които се продават на пазара. “

ПАРНА БАНЯ е топло помещение с температура от 40-50°С и с голяма влажност. Посредством парогенератор, в помещението се впръсква пара. Таванът на класическата парна баня е тип „дъга“, така че кондензиралата пара да се стича по стените, а не да капе от тавана.В помещението има удобни пейки за сядане или анатомични лежанки, облицовани от стъклокерамика, каменна мозайка и др. Въпреки високата влажност на въздуха, в парната баня се диша лесно, защото парата не е суха и не гори дихателните пътища. Престоят в нея засилва имунната система, подобрява обмяната на веществата и еластичността на мускулите. Порите се отварят и почистват, тялото се чувства отпочинало.В парната баня могат да се впръскват различни аромати или соли, които са подходящи за белите дробове и дихателните пътища. Парната баня облекчава симптомите на артрит , ревматизмът , болки в ставите, болки и напрежение в мускулите. Обилното изпотяване е идеалният начин да се поддържа здрава кожа, то почиства по-добре от сапун и вода. Парната баня стимулира притока на кръв към кожата, отваря порите. Отмива мъртвите кожни клетки и изхвърля токсините. Парната баня не е подходяща за хора страдащи от сърдечно-съдови заболявания, бременни жени.

ВИХРОВА БАНЯ – Тази вана съчетава благоприятното въздействие на водни струи, насочени към рефлекторните зони на цялото тяло, със здравословното влияние, което оказва богатата на минерали вода. Тонизиращият ефект е гарантиран.