fbpx

СПА ЦЕНТЪР

САУНА (горещо и влажно помещение, облицовано с дърво) - загрява се до около 100°С чрез специални електрически или печки на дърва, в които са разположени вулканични камъни. Сухият и горещ въздух със специфичен аромат действа възстановяващо и укрепващо за организма, като провокира отделянето на токсини. Сауната е идеалното средство против ежедневния стрес и наднорменото тегло.
ТУРСКА БАНЯ е просторно помещение за напарване с мека и приглушена светлина. Подът и пейките се подгряват, а действието й върху тялото е преди всичко релаксиращо и успокояващо нервната система. Турската баня ефективно почиства и забавя стареенето на кожата, стимулира регенерацията на кожата и обмяната на веществата чрез дълбоко затопляне на мускулите и ставите. Препоръчително е да се избягва от хора със сърдечно-съдови заболявания и възпалявания на вътрешни органи.
ВОДНИ ПРОЦЕДУРИ И ТЕРАПИИ – Въздействията на температурните промени в тялото под влияние на по-хладната или по-топлата вода, химичния й състав и налягането на подемната сила водят до отпускане на цялата нервна система, повишат кръвообращението на тъканите и ускоряват лимфотока, с което се постига по-бързо отстраняване на отпадъчни вещества от мускулите и ставите след натоварване. Прилагат се предимно за отморяване, при обща отпадналост, променливи настроения, липса на апетит, склонност към повтарящи се инфекциозни заболявания и др.
ПАРНА БАНЯ (топло помещение с температура около 40-50°С) - посредством парогенератор в помещението се впръсква пара. Въпреки високата влажност в парната баня се диша лесно, защото парата не е суха и не гори дихателните пътища. Престоят в нея засилва имунната система, облекчава симптомите на артрит и ревматизмът, болки в ставите, напрежение в мускулите и подобрява обмяната на веществата. Порите се отварят и почистват, като се изхвърлят токсини, а тялото ви ще се почувства отпочинало. Парната баня не е подходяща за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания и бременни жени.
ВИХРОВА БАНЯ – Тази вана съчетава благоприятното въздействие на водни струи, насочени към рефлекторните зони на цялото тяло, със здравословно влияние, което оказва богатата на минерали вода. Тонизиращият й ефект е гарантиран.

СПА ЦЕНТЪР – Zdravets Hotel Conference & SPA Velingrad