fbpx

Македонски медии отличиха спа хотел „Здравец“ като атрактивно място за почивка във Велинград

Представители на няколко македонски медии гостуваха във Велинград, за да се запознаят с възможностите за спа туризъм, които предлагат местните хотелиери.

„Велинград в България е прекрасно място за почивка, а градът е популярен като спа столицата на Балканите“, започва репортажът в новинарската емисия на македонската телевизия TBM.

Медиата разказва за популярността на туристическата дестинация, която може да се гордее, че е атрактивна за почивка 365 дни в годината, независимо от сезоните. Най-много са туристите от България, но все повече са гостите от Македония, Гърция, Турция и Сърбия, отбелязва македонският журналист.

В репортажа са представени лечебните свойства на многобройните минерални извори в града, както и удобствата в местата за настаняване, специализирани в балнео и лечебен туризъм.

Елида Битрак, представител на македонската туристическа агенция „Елида турс“, разказва за интереса на македонците към почивка във Велинград. Туроператорът от години продава спа пакети на туристически обекти в града и получава отлични отзиви от туристите, които посещават спа столицата на Балканите. „Практиката показва, че този вид почивка е релакс за душата и увеличава човешкия живот. Във Велинград има идеални условия за отмора, релаксация, здраве и хубаво прекарване на почивката“, споделя Елида Битрак в интервюто за македонската телевизия.

Спа хотел „Здравец“ е представен като един от най-старите туристически обекти в града, с 50-годишна история и изключително удобна локация – в центъра на Велинград, близост до най-популярните за туристите места. В интервю управителят на хотела Салих Кунгьов разказва за големия интерес на туристите към Велинград и в частност към спа хотел „Здравец“, който управлява: „В момента разполагаме със 180 легла, но имаме голямо търсене, което не може да задоволим. Затова инвестираме, за да увеличим легловата база с 40%. Новият обект, който строим, ще разполага с огромен медицински център, а някои от най-добрите професионалисти създават концепцията за предлагане на спа и балнеоложките програми, които ще предлагаме в новата част на комплекса“.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.