fbpx

Балнеология

БАЛНЕО ПРОЦЕДУРИ

Хотел Здравец предлага специални оферти съобразени с характеристиката на минералната вода, индивидуалните особености и текущото здравословно състояние на гостите желаещи да ползват балнео и спа процедури в хотела.

Балнеолечението има благоприятно въздействие върху стави,мускули и периферната нервна система: дискова херния,радиколит,плексит.
Подводно-струевият масаж,хидромасажните вани подобряват емоционалния тонус.
Физиотерапията разполага със съвременна апаратура за лечение:
Ниско и средно честотно токове се използват за лечение след травми на мускули и стави,разнасят отоци и ексодат,лечение на неврити,невралгии,радиколити,плексити,хемиплегия,възпалителни и дегенеративни заболявания на ставите и гинекологични заболявания.

Ултразвук

Добре действа на заболявания на периферната нервна система,травми на опорно-двигателния апарат,хронични възпалителни процеси на различни органи,гинекологични заболявания.

Магнитотерапия

Има противовъзпалително,болко -успокояващо действие при заболявания на костно-ставния апарат,след фрактурни състояния и заболявания на периферната нервна система.Добре се повлияват аднексити,ендометрити,мастити.

Инфрачервена лампа-

Облекчава болката в мускули и стави,облекчение на обикновена настинка,подобряване на кръвообръщението,почиства токсините.

Лазер терапия

Подобрява лечението на рани,лечение на болка,ставни проблеми,хронични възпаления на различни органи и периферната нервна система.

Лимфен дренаж с компресорна система

Облекчава болките при ревматоиден артрит, намалява изтръпването на ръце и крака,подобрява дейността на червата,стопява мазнините,действа на целулита.Предотвратяване на венозни заболявания.

Калолечение

Термалната кал е богата на биологично активни вещества действащи целебно. Укрепва костната система,подобрява трофиката и стимулира организма

Луголечение

Черноморската луга е силно концентриран разтвор на различни йони,които имат биорегулиращо,противовъзпалително,противоалергично и друго лечебно действие.

Хотел „здравец” предлага следните програми на своите гости:

Програма за лечение на периферната нервна система.Предназначена е за пациенти в ремисия, страдащи от дископатия, радиколит,плексит,неврити,невралгии и хемиплегии

Програма за артро ревматични заболявания. Програмата се прилага при ревматоиден артрит,болестта на Бехтереф и други артрити

Програма Артрозна болест. Предлага се за рехабилитация и профилактика на дегеративни ставни заболявания,със засягане на една или повече стави включително и гръбначния стълб.

Програма Остеопороза.Насочена е към профилактика на първична остеопороза , подходяща за жени и мъже желаещи да запазят и увеличат костната си плътност би за жени на около и след  менопауза с намалена костна плътност и нисък фрактурен риск.

Процедури- частичен масаж,тангентор  или хидромасажна вана-електрофореза с Са

Програма Антистрес. Подпомага възстановяването при хронична преумораи екстремни психични и физически натоварвания

Процедури-Частичен арома масаж,вана с аромати

Антицелулитна програма. Насочена е към млади жени в добро общо състояние.Включва консултация с лекар и изготвяне на индивидуална програма.

Процедури-тангентор, частичен антицелулитен масаж на проблемните зони,пресотерапия,ваккум масаж,сауна.

За чисти бели дробове.Предлага инхалации с минерална вода и билки.Облекчава запушването при бронхит,настинки и други дихателни и синусни заболявания. Състояния след прекара бронхо пневмония.

Вакуум масаж с интерферентен ток

Предназначен е за пациенти в ремисия,страдащи от дископатия, радиколит, плексит, неврит,невралгии и хемиплегии.

Може да се използва за целулит при млади жени на проблемни зони.

Апарати за електро лечение с различни видове нискочестотни и средно честотни токове. Използват се за облекчаване на мускулни болки, продотвратяване или забавяне на процеса на атрофия.Подобряване на кръвообръщението и увеличаване на обхвата от движения. Цели се да се постигне електро-невро стимулация и електро-мускулна стимулация на пациенти в ремисия, страдащи от дископатия, радиколит, плексит, неврит,невралгии и хемиплегии.При болести на костно—ставния апарат: артрити и артрозни заболявания.