fbpx

Κέντρο ΣΠΑ

Το καινούριο κέντρο ΣΠΑ στο ξενοδοχείο Zdravets Wellness & Spa σας καλεί σε μία ΣΠΑ γιορτή. Μόλις μπείτε θα νιώσετε την ατμόσφαιρα της χαλάρωσης και της άνεσης που σας προδιαθέτουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα έμπειρα χέρια των μασέρ μας. Αρωματοθεραπεία και ειδική απολέπιση με μέλι και καφέ, θα σας κάνουν να νιώσετε στην Άπω Ανατολή, λάσποθεραπεία με λάσπη από την Ιορδανία, θεραπείες προσώπου και σώματος με σοκολάτα και κρασί, θεραπευτικά προγράμματα, υδρομασάζ, μασάζ με αρωματικά λάδια και αερομασάζ, σάουνα, ατμόλουτρο με λεμόνι και μέντα, αίθουσα χαλάρωσης με απαλή μουσική, και πολλές άλλες διαδικασίες που έχουν ένα στόχο: Χαλάρωση και υγεία.

Εγκαταστάσεις ΣΠΑ

  1. Σάουνα. Η σάουνα είναι ένα καυτός και υγρός χώρος επενδεδυμένος με ξύλο. Θερμαίνεται μέχρι τους περίπου 100 βαθμούς. Ξη θέρμανση πραγματοποιείται με ειδικές ηλεκτρικές θερμάστρες ή με θερμάστρες με ξύλα, στις οποίες είναι τοποθετημένες ηφαιστειακοί λίθοι . ακριβώς αυτοί οι λίθοι διατηρούν και διαδίδουν την θερμότητα , αλλά εκτός αυτό έχουν και μία πολύ ιδιαίτερη οσμή. Η ξερή και ζεστή ατμόσφαιρα στην σάουνα επιδράει αναρρωτικά και ενισχυτικά στον οργανισμό και προκαλεί την εξαγωγή τοξικών ουσιών . Η σάουνα είναι ένα ιδανικό μέσω έναντι των καθημερινών στρες και την παχυσαρκία. Η επίδραση της σάουνας είναι πάντα θετικό για τον οργανισμό.

 

  1. Τούρκικο λουτρό Το τούρκικο λουτρό είναι ένας ευρύχωρος χώρος με πάγκους , με όμορφο σχεδιασμό, μαλακό ασθενή φωτισμό, οροφή με την μορφή θόλου. Το δάπεδο και οι πάγκοι θερμαίνονται,. Η θερμοκρασία είναι περίπου 40-50 βαθμούς, το οποίο κάνει το τούρκικο λουτρό κατάλληλο για ανθρώπους οι οποίοι δεν αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες . Η επίδραση του τούρκικου λουτρού πάνω στο σώμα είναι πριν από όλα χαλαρωτικό. Έτσι ώστε η πιο σημαντική επίδραση την οποία προκαλεί είναι η καθησύχαση του νευρικού συστήματος. Το τούρκικο λουτρό αποτελεσματικά καθαρίζει το δέρμα, ενισχύει την αποκατάσταση του δέρματος και τον μεταβολισμό τους χημικών ουσιών, καθυστερεί την γήρανση του δέρματος. Το τούρκικο λουτρό απαλά , προσεκτικά και σε βάθος θερμαίνει τους μυς και τις αρθρώσεις. Έτσι η επίσκεψη του λουτρού βοηθάει να χαλαρώσετε και έχει έντονη θετική επίδραση στην αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς. Το τούρκικο λουτρό είναι το πιο απαλό από όλα τα είδη λουτρών, αλλά παρόλο από αυτό πρέπει να αποφεύγεται από ανθρώπους με καρδιοαγγειακά προβλήματα και ασθένειες και φλεγμονές των εσωτερικών οργάνων.

 

  1. Αίθουσα για ιαματικές διαδικασίες και θεραπείες– Όλες οι υδάτινες διαδικασίες είναι πολύ ευχάριστες . Η επίδραση τους οφείλεται στην θερμοκρασία του νερού, όπως και στην γρήγορη αλλαγή αυτής της θερμοκρασίας (θερμική επίδραση), στην υδατική ροή , στην πίεση της άνωσης του νερού (Μηχανική επίδραση), στην χημική σύσταση (Χημική επίδραση), αλλά επίσης και στα μείγματα του νερού. Το υποβρύχιο μασάζ και οι διαδικασίες δίνουν πολλαπλά αποτελέσματα. Ιδιαίτερα έντονο εκφράζεται η αντανακλαστική επίδραση , επειδή διαμορφώνεται ευχάριστη αίσθηση για σωματική και ψυχική χαλάρωση και γενική βελτίωση της διάθεσης. Οι θερμικές μεταβολές στο σώμα υπό την επίδραση του ψυχρότερου ή θερμότερου νερού επιδράει σε ολόκληρο το νευρικό σύστημα. Η βραχύχρονες υδατικές διαδικασίες – θερμές και ψυχρές, είναι διεγερτικές, και διαρκές και πολύ συχνά προκαλούν την χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Τα υδάτινα μασάζ και οι διαδικασίες αυξάνουν την γενική αντοχή έναντι της κόπωσης και σημαντικές αποκλείσεις στην θερμοκρασία. Στο δέρμα και σε όλων των οργανισμό αποβάλλονται ενεργές ουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της μη ειδικής σκληραγώγησης, το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

 

Επίσης αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς και επιταχύνεται η ροή της λέμφος, και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η απομάκρυνση των αποβλήτων ουσιών από τους μύες και τις αρθρώσεις μετά την επιβάρυνση. Το υποβρύχιο μασάζ και οι διαδικασίες εφαρμόζονται κυρίως για ξεκούραση , σε περίπτωση γενικής κατάπτωσης, κυμαινόμενες διαθέσεις , όπως και έλλειψη όρεξης , τάση προς επαναληπτικές λιμώξεις και άλλα. Τα αποτελέσματα του υποβρύχιου μασάζ μπορεί να αυξηθούν εάν προς το νερό προσθέσουμε διαφορετικές ουσίες – άλατα, ουσίες αφρίσματος , οι οποίες βρίσκονται στην αγορά.

 

  1. Λουτρό ατμού. Το λουτρό ατμού είναι ένας θερμός χώρος με θερμοκρασία 40-50 βαθμούς με μεγάλη υγρασία. Δια μέσω γεννήτρια ατμού στον χώρο εισάγεται ατμός ύδατος . Η οροφή του κλασικού λουτρού ατμού έχει τη μορφή τόξου. Με αυτόν τον τρόπο ο συμπυκνωμένος ατμός συρρέουν στους τοίχους , και δεν σταλάζει από την οροφή. Στον χώρο υπάρχουν βολικοί μπάγκοι για κάθισμα και ανατομικές ξαπλώστρες , με επένδυση κεραμικού γυαλιού, πέτρινα μωσαϊκά και άλλα. Παρόλο την υψηλή υγρασία της ατμόσφαιρας στο λουτρό ατμού ο πελάτης αναπνέει ελεύθερα, επειδή ο ατμός δεν είναι ξερός και δεν καίει τις αναπνευστικές οδούς. Η διαμονή στο λουτρό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα , βελτιώνει τον μεταβολισμό και την ελαστικότητα των μυών. Οι πόροι ανοίγουν και καθαρίζονται, το σώμα αισθάνεται ξεκουρασμένο. Στο λουτρό ατμού μπορούν να εισάγονται διαφορετικά αρώματα ή άλατα , τα οποία είναι κατάλληλα για τους πνεύμονες και τις αναπνευστικές οδούς. Το λουτρό ατμού απαλύνει τα συμπτώματα αρθρίτιδας, ρευματισμού , πόνοι στις αρθρώσεις, πόνοι και ένταση στους μυείς. Το έντονο ύδρωμα είναι ένας ιδανικός τρόπος να διατηρείται υγειές το δέρμα. Το ύδρωμα καθαρίζει καλύτερα από το σαπούνι και το νερό. Το λουτρό ατμού ενισχύει την ροή αίματος προς το δέρμα και ανοίγει τους πόρους. Ξεπλύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και απορρίπτει τις τοξικές ουσίες. Το λουτρό ατμού δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπους πάσχοντες από καρδιοαγγειακές ασθένειες, έγκυες γυναίκες.

 

  1. Δινώδης μπανιέρα. Αυτό το είδος της μπανιέρας συνδυάζει την ευεργετική επίδραση των υδάτινων ροών, προσανατολισμένες προς τις αντανακλαστικές περιοχές όλου του σώματος, με υγειές επίδραση την οποία προκαλεί το πλούσιο ιαματικό νερό. Η επίδραση της τόνωσης είναι εγγυημένη.